.

Gepubliceerd op 5 april 2021 om 07:55

Dag 30 van de 30 dagen challenge. En elke dag heb ik een date met mijzelf gehad. Hier ben ik best trots op. Ik heb namelijk maar 1 dag overgeslagen. Ik had vooraf gedacht dat ik vaker een dag zou overslaan en überhaupt niet de 30 dagen zou vol houden. Ik voel mij mentaal ook een stuk beter en een heel ander mens.

Er zijn veel dingen die we op een dag doen, die we heel vanzelfsprekend vinden en waar we nauwelijks bewust bij nadenken. Het is echter de moeite waard bij alles een keertje extra stil te staan, met alleen al bij wat we doen, maar ook hoe en wanneer we bepaalde dingen doen.

Na het lezen en het doen van de Miracle Morning werd voor mij een deel onbewust, bewust. Namelijk het alleen zijn met mijzelf en bewust de dagen rustig opstartte. De dagen en maanden gaan al zo snel laat staan dat we een keer helemaal even niets doen. De Miracle Moring heeft mij geleerd bewust te daten met mijzelf, en alles wat IK wil doen op dat moment gedaan kan worden.  Hierin nam ik een deel gezondheid in mee, door na te gaan wat ik ga eten op een dag, het voldoende drinken van water en ik beweeg nu veel meer dan daarvoor. Het is voor mij helemaal niet dat ik actiever moest zijn op het moment van de Miracle Morning, maar te leren luisteren naar mij lichaam die wat op dat moment nodig heeft. 

Het is belangrijk dat je jezelf leert om te stoppen met jezelf af te straffen op luiheid. Vroeger moest ik van mijzelf vroeg opstaan en strafte ik mezelf als dat niet lukte. Nu doe ik dat niet meer. Het gaat erom wat ik doe als ik wakker ben. Als ik een keer langer blijf liggen, denk ik : ik werk vanavond wel wat langer door. volg het spoor: “wat voelt goed”, “waar heb ik zin in?” 

Luiheid is niet hetzelfde als ontspannen. zodra je je natuurlijke flow volgt, ben je niet lui. De natuurlijke flow van actie en rust. Als we die volgen blijven we gezond, rusten we uit en brengen we dingen tot stand. Luiheid is een moed dat je in ruststand zit en voelt dat er weer een impuls opkomt voor actie, en die dan negeert. Je blijft rusten, negeert de actie prikkel en implodeert. Luiheid is verleidelijk maar het is niet goed voor ons. 

Je vraagt je misschien af wat ik nu precies duidelijk wil maken? Of hoe ik dat dan precies invul en wat het op langer termijn zin heb? Nou… 

Begin elke dag met het verhogen van je bewustzijn. Het schrijven in een dagboek/of mijn gepersonaliseerde planner, programmeert zowel je onderbewuste als je bewuste geest, zodat je hoge en succesniveaus kunt bereiken, en zorgt voor groeiend inzicht voor jezelf. Wekelijks zou je kunnen terug kijken, nadenken over de week, nog eens lezen wat je geschreven hebt en zien wat je hebt bereikt en wat er niet goed is gegaan. Je leert van allebei en je zal een bewuster mens worden als je bereid bent om eerlijk naar beiden aspecten van jezelf en je leven te kijken. Zelf houdt ik erg van 2do afvinken als ze gedaan zijn, dit deed ik ook elke ochtend. Ik stelde elke week doelen die ik wilde behalen en zo kon ik zien hoe ver ik was, er zat geen dag aan verbonden, maar een week. Daarnaast heb ik ook vooraf de 30 dagen challenge gekeken wat het mij moest opleveren, in mijn geval was dat het dagelijks schrijven van gedachtes en ideeën. Ik had een lijst gemaakt waarover de teksten moesten gaan. Niet elke dag ging het over de dingen die ik vooraf had genoteerd, maar het zette mij wel aan tot schrijven. Ik denk dat je vooral moet voelen, en na dient te gaan op het moment wanneer je de date met jezelf hebt,  "wat wil ik." Wees vooral heel lief op dat moment, er is geen goed of fout. 

Maar Kel, dan is slapen toch zo verleidelijk...

"Ja dat dacht ik eerst ook," maar niet allemaal kunnen we op een dag doen wat we willen. Veel reacties kwamen dat er mensen zijn met kinderen of andere die vroeg naar hun werk moeten. Maar dat is denk ik het punt wat ik heb geleerd, je moet de date met jezelf “plannen". Zet een uur van te voren voordat je kinderen wakker worden (ook al had je een slapeloze nacht) of naar je werk moet, zodat je iedergeval je dag rustig kan beginnen en je eigenlijk al voldaan voelt voordat je je dag begint, want je hebt geluisterd wat jij nodig heb die dag.

Daarnaast is mindset alles. Wanneer jij naar bed gaat met de gedachten “ik moet vroeg op, dus heb maar 5 uur slaap” of “als de kleine wakker wordt heb ik een slechte nacht gehad en had graag nog willen slapen” Dan lukt het niet om je over te geven aan de nieuwe dag, waardoor je inderdaad moe.. wakker wordt. Als je de dag begint met ; Ik ga om … uur slapen en sta morgen om … uur op, dus heb ik … slaap. Dit is MEER DAN GENOEG, beter nog, het is precies wat ik nodig heb om morgen een topprestatie te leveren. Mijn geest heeft namelijk controle over mijn lichaam en ik heb echt niet meer slaap nodig dan ik mijzelf vertel en verkies te geloven.  (bewezen is dat de “meeste” mensen optimaal functioneren op 4-6 uur slaap)

Het opstellen van affirmaties is voor mij nu ook een stuk duidelijker geworden dat het helpt, ik was hier al heel enthousiast over, maar nu helemaal, omdat wanneer je simpelweg positief denkt, je automatisch daarna gaat leven.

Hierboven lees je wat ik persoonlijk doe in de ochtend als ik wakker wordt. Ik geloof erin dat jij er minimaal vier ook kan doen voordat je jouw dag begint.

Vanaf hier, pak jij pen en papier en richt je 30 min op alles wat voor jouw gevoel nog niet af is. Wat is of voelt incompleet? Dit kan alles zijn een telefoontje dat je nog moet afhandelen, een idee die je wilt uitwerken, maar ook een relatie die voor jou nieuw energie en investering nodig heeft. Schrijf alles op wat je in gedachten tegen komt.

Begin vanavond eens naar bed te gaan met de gedachten dat je hoe dan ook genoeg slaap hebt, en morgen die date met jezelf aan te gaan, om alle kleine dingen die je zo graag wilt doen te gaan doen. En gebruik eventueel de bijgevoegde planner hieronder.

Na het doen van de Miracle Moring weet ik dat elke dag een date met jezelf heel waardevol is. Wees lief voor jezelf en doe dingen waar je blij van wordt. 

 

Succes.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.