Training: No Bullshit

bewustmaking van jongeren hun eigen gedragspatronen. 

(14 t/m 21 jaar)

7 weekse training

Dicht bij jezelf blijven in een wereld waarin er zoveel van je wordt gevraagd en verwacht is een mega uitdaging. No Bullshit is een groepscounselingsprogramma van 7 bijeenkomsten over seksualiteit, relaties en weerbaarheid voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar.


In het kort

No bullshit is een training speciaal gericht op jongvolwassenen (14-21 jaar). Samen zullen we stilstaan bij diverse thema’s maar ook bij wie je werkelijk bent. Dicht bij jezelf blijven in een wereld waarin er zoveel van je wordt gevraagd en wordt verwacht is een enorme uitdaging. Ik wil deze training aanbieden om de vaardigheden van de jongvolwassenen te trainen. Kennis en informatie delen die ik ook had willen weten op die leeftijd. Want wie wil zich nou niet blij voelen zonder reden? Zowel op een aardse als op een spirituele manier gaan we de diepte met elkaar in. Naast dat we met elkaar in gesprek zullen gaan zullen we ook aan de slag gaan om je eigen vaardigheden te trainen.

Het programma kan worden ingevuld met innerlijke kind werk, meditatie, energiewerk, cognitieve gedragstherapie en nog veel meer. Naast dat ik de trainingen vanuit mijn praktijkruimte aanbiedt kan ik ook ingehuurd worden om bijvoorbeeld langs te komen op behandelgroepen, scholen, gezinshuizen en jeugdzorginstellingen.

Voor wie

De training is voor jongvolwassenen (14-21 jaar) , Naast dat je de training particulier kan afnemen is hij ook ingericht om vanuit zorg, onderwijs of jongerenwerk te volgen.  

Samenvatting van de inhoud en opzet van het programma

Een 7 weken durende training gericht op jongvolwassenen die bijdraagt aan het bewust worden van eigen gedragspatronen kan een waardevolle ervaring zijn voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het programma bestaat voornamelijk uit gevoelswerk. Elke individuen is anders en zo ook de groepsdynamiek die er op dat moment is. Ik vind het leuk om daarop in te spelen, eerlijk te kunnen zijn en doormiddel van die eerlijkheid de ander te motiveren ook eerlijk te zijn, voornamelijk naar zichzelf. In elke bijeenkomst staat een relevant thema centraal. In de bijeenkomst zit een bepaalde opbouw. Stapgewijs en gefaseerd wordt het thema verkend. Er wordt vanaf het begin van de bijeenkomsten veel aandacht besteed aan veiligheid en vertrouwen. In de loop van de bijeenkomsten raken de jongeren meer vertrouwd met elkaar waardoor het mogelijk wordt om ook meer intieme, prettige en minder prettige ervaringen te wisselen.

 

In de bijeenkomsten wordt gewerkt met uiteenlopende werkvormen en oefeningen. Zo krijgen de jongeren niet alleen relevante kennis aangereikt, er wordt ook gewerkt aan een bepaalde houding, inzicht en bewustwording. Teven krijgen de jongeren gelegenheid bepaalde interactie vaardigheden te oefenen in de groep. Door middel van uitwisseling, gespreksvoering en discussie wordt dit geactiveerd. 

Resultaat

Na de training 

 • Maakt de jongeren keuzes, die voor hen past. 
 • Regie nemen over eigen persoonlijke ontwikkeling
 • Weet hij/zij precies waar zijn kwaliteiten liggen, waardoor hij/zij meer zelfvertrouwen uitstraalt;
 • Kan hij/zij negatieve gedachten ombuigen naar positieve gedachten;
 • Het vergroten van de weerbaarheid
 • Is hij/zij ervan bewust waar het wel/geen invloed op hebt;
 • Kan hij/zij zijn energie goed verdelen;
 • Het verhogen van de motivatie
 • Weet waarom het belangrijk is om meerdere vrienden te hebben;
 • Weet waar zijn/haar grenzen liggen en hoe je die aan kunt geven:
 • Omgaan met boosheid, angsten, verdriet en piekeren
 • Omgaan met scheiding van ouders
 • Leren ontspannen en het verminderen van stress

Praktische info

Mogelijkheden start zevendaagse training: 4 maart 2024

Tijd: 9.30 tot 11.00 uur

Kosten: € 899,-  inclusief bijbehorend materiaal