jaarprogramma

Het aangeboden intervisieprogramma voor teams richt zich op het transformeren van traditionele intervisie naar een vernieuwende aanpak op de werkvloer. Het beoogt professionals te ondersteunen bij het vergroten van hun deskundigheid en het verbeteren van de kwaliteit van hun werk.

 

Belangrijke kenmerken van het programma omvatten:

1. Inspirerende Tool: De begeleide intervisie fungeert als een inspirerend instrument om het professioneel leervermogen te stimuleren. De focus ligt op het bevorderen van inzicht, het vinden van oplossingen en persoonlijke ontwikkeling.

2. Doel: Het hoofddoel is het bevorderen van de deskundigheid van de deelnemers en het verbeteren van de algehele werkprestaties. Hierbij staat het stimuleren van professionele groei centraal.

3. Leren van en met elkaar: Het programma erkent de behoefte van medewerkers om van elkaar te leren. In een intervisiegroep wordt een veilige omgeving gecreëerd zonder hiërarchie, waarin casusbespreking wordt overstegen.

4. Inhoudelijke Elementen: Het programma omvat diverse methoden, waaronder casuïstiekbespreking, toepassing van de methodiek volgens Gregory Bateson, motiverende gespreksvoering, kleurkracht, visualisatie en teamopdrachten.

5. Ondersteuning: Naast casuïstiekbespreking biedt het programma ondersteuning bij hulpvragen, het inzichtelijk maken van gedragingen en individueel advies.

6. Duur van de Bijeenkomsten: Elke sessie heeft een duur van 90 tot 120 minuten, waardoor er voldoende tijd is voor diepgaande interacties en effectieve intervisie.

 

Voor teams die op zoek zijn naar een zeer effectief, resultaatgericht en inhoudelijk krachtig programma wordt het jaarprogramma aanbevolen. Dit programma belooft vanaf de eerste bijeenkomst een levendige en enthousiaste sfeer, waarbij het team gedurende het jaarprogramma groeit in kennis, kunde, rust en succes.


Iets voor jou?

Om meer informatie te ontvangen over deze training vraag ik je, jouw gegevens achter te laten voor een terugbelverzoek.