'puberwijs'

Vergeet alle vooroordelen over pubers. Deze cursus biedt inzicht, begrip en bewustwording om effectiever ouderschap mogelijk te maken. Ontdek waarom pubers zijn zoals ze zijn. 

online cursus voor ouders van pubers

"Waarom lijkt het alsof mijn puber nooit naar me luistert?"

"Waar houdt mijn puber zich eigenlijk mee bezig als hij zo vaak op zijn kamer is?"

"Waarom is het zo lastig om éecht tot mijn puber door te dringen?"

"Waarom lijken pubers zo vatbaar voor groepsdruk en waarom proberen ze soms hun grenzen te verleggen, zoals bij drinken?"

"Waarom hechten ze zoveel waarde aan hun kleding, maar zijn ze zo ongedisciplineerd als het gaat om afspraken nakomen en huiswerk maken?"

Kunnen ouders, verzorgers, of leraren enige invloed uitoefenen op deze situaties? Ik begrijp de uitdagingen waar je voor staat als opvoeder van een puber. Ik weet hoe verwarrend het kan zijn om te navigeren door de onvoorspelbare wereld van het puberbrein. Het is een fase waarin je kind zijn vleugels uitslaat, nieuwe vrienden maakt en zijn eigen identiteit ontdekt. En jij? Jij probeert te begrijpen hoe je in deze fase een betrokken, liefdevolle ouder kunt zijn.

Hierover gaat Cursus voor ouders van pubers door Kelly Snijders, dé pubercoach van Nederland - naast het bieden van inzicht in allerlei pubertaferelen zal het juist gaan om meer begrip en bewustzijn, waarom pubers zijn zoals ze zijn. Vanuit daar kan je kijken hoe jouw opvoeding het beste past naast jouw puber. Want jij als ouder weet dat het allerbest.

 


Heb je ooit het gevoel gehad dat je kind een andere planeet is binnengegaan?

Het opvoeden van pubers kan een verwarrende en uitdagende reis zijn. Je wilt de beste opvoeder zijn, maar soms lijkt het puberbrein een compleet mysterie. Je worstelt met vragen over communicatie, het stellen van grenzen en het begrijpen van hun wereld.

 

Maak je geen zorgen, je bent niet alleen. Ik begrijp jou en je puber.

 

Voor ouders en opvoeders zoals jij kan het moeilijk zijn om:

 1. De juiste balans te vinden tussen het stellen van regels en het geven van vrijheid aan je puber.

 2. Te begrijpen waarom pubers soms zo sterk reageren op emotionele situaties.

 3. Te communiceren op een manier die echt aankomt bij je puber.
 4. Geduldig te blijven wanneer je puber zijn of haar eigen keuzes maakt, zelfs als je het daar niet mee eens bent.

 5. Te herkennen wanneer je puber hulp of begeleiding nodig heeft bij zijn of haar emotionele welzijn.

 6. Te navigeren door de digitale wereld waarin pubers zich bevinden en om hun online activiteiten in de gaten te houden.

 7. Te begrijpen waarom het puberbrein anders werkt en hoe dit van invloed is op het gedrag en de besluitvorming van je puber.

De cursus is ontworpen om je te helpen het puberbrein te begrijpen en ermee om te gaan.

 

Dit is wat je kunt verwachten:

 1. Leer om te gaan met je eigen emoties én die van je puber.
 2. Ontdek alles over typisch pubergedrag en waarom ze doen wat ze doen.
 3. Krijg de tools om effectiever afspraken en regels te maken en grenzen te stellen.
 4. Leer nieuwe manieren om contact te maken met je puber en een sterke band op te bouwen.
 5. Verwerf kennis over gezonde manieren om met conflicten om te gaan en hoe je samen met je puber oplossingen kunt vinden.
 6. Ontwikkel het vermogen om positieve gedragingen te stimuleren en negatief gedrag te verminderen, waardoor een gezondere dynamiek tussen jullie ontstaat.
 7. Leer technieken voor het omgaan met specifieke uitdagingen zoals groepsdruk van leeftijdsgenoten, roken, gebruik van alcohol en drugs en sociale media.

Ook wij voelen soms verdriet en innerlijke strijd, Jullie weten dat, jullie waren in onze leeftijd. We zijn niet zo anders, begrijp alsjeblieft, Jullie hadden ook verwarrende tijden, dat vergeet ik niet. Soms klinken we vreemd, leggen niet alles uit, We zien conflicten, maken soms een fluit. We begrijpen de wereld, ook al lijkt het soms niet zo. Pubers zijn een deel van de groei, dat moet je echt wel weten, bro. Straf ons niet voor gewoon puber-zijn, Deze fase is uitdagend, maar samen komen we er wel doorheen.

ervaringen

AANPAK

Wat mijn aanpak echt uniek maakt, is dat het verder gaat dan alleen het puberbrein leren begrijpen. Hier zijn enkele aspecten die mijn aanpak onderscheiden:

 1. Diepgaande Benadering: Mijn benadering is gebaseerd op diepgaand begrip. We gaan verder dan oppervlakkige tips en trucs. We graven dieper in de psychologie van pubergedrag en ouder-kind relaties, waardoor je een holistisch begrip krijgt.

 2. Het Innerlijke Kind Aanpakken: In mijn cursus moedig ik je aan om niet alleen naar het gedrag van je puber te kijken, maar ook naar je eigen innerlijke kind. We zijn  allemaal door de pubertijd heen gegaan en ooit waren we misschien wel net zo onbegrijpelijk voor onze ouders als dat jouw puber nu voor jou is. Door te kijken naar hoe jij vroeger was en hoe dat nog steeds in je huidige leven doorspeelt, kan meer begrip onstaan voor jouw kind. Door dit te begrijpen, kun je dieper graven in je eigen reacties en emoties in relatie tot je kind.

 3. Opties in Plaats van De "Beste" Manier: In plaats van te prediken wat "de beste" manier is om met pubers om te gaan, bied ik je verschillende opties en benaderingen. Iedere puber is anders, opvoedintips die voor de ene wel  werktent, werktent niet voor de andere. De ene puber doet zijn/haar huiswerk zomaar uit zichzelf, maar heeft moeite aansluiting te vinden bij leeftijdsgenoten, de andere puber haalt maar geen goede cijfers op school, maar is super populair. Ieder kind is anders en heeft weer andere problemen. Ik help je bij het vinden van de aanpak die het beste bij jou en jouw zoon of dochter past.

 4. Empathie en Connectie: Ik leg sterk de nadruk op het ontwikkelen van empathie en een diepere connectie met je puber. Dit gaat verder dan alleen het oplossen van gedragsproblemen; het gaat om het creëren van een gezonde en liefdevolle relatie.

 5. Ervaring en Bewezen Resultaten: Mijn jarenlange ervaring in jeugdzorg, detentie en geestelijke gezondheidszorg heeft me in staat gesteld om bewezen methoden toe te passen en te ontwikkelen. Ouders die mijn cursus hebben gevolgd, hebben daadwerkelijke positieve veranderingen in hun relatie met hun pubers ervaren.

 6. Maatwerk: Ik begrijp dat geen twee situaties hetzelfde zijn. Daarom moedig ik je aan om je eigen unieke reis te maken met behulp van mijn cursus als gids. Je krijgt geen 'one-size-fits-all' oplossing; je krijgt de tools en inzichten om je eigen unieke pad te volgen.

Kortom, mijn cursus biedt veel meer dan alleen een oppervlakkige benadering van het begrijpen van pubergedrag. Het is een diepgaande verkenning van het innerlijke kind, een flexibele aanpak voor verschillende situaties en een reis naar het opbouwen van een liefdevolle en langdurige band met je puber, waarmee je je kind een stabiele basis geeft op zijn weg naar volwassenheid.. Dit is wat mijn aanpak echt uniek maakt.

 

Sociale bewijsmiddelen

Mijn ervaring strekt zich uit over jeugdzorg, detentie en de geestelijke gezondheidszorg. Jongeren die mijn begeleiding hebben gevolgd, hebben positieve veranderingen in hun relaties met hun opvoeders gemeld. Zelfs schooldirecteuren hebben mijn aanpak aanbevolen.

 

De investering 
Voor slechts €289,- krijg je toegang tot het volledige cursuspakket, inclusief alle informatie over het puberbrein en jouw eigen gedrag. 

Call-to-Action

Klaar om bewust te kiezen voor groei in het ouderschap? Meld je nu aan voor de cursus en neem de eerste stap naar een sterke band met je puber!

FQA:

"Wat is het verschil tussen de cursus en de 1:1 coaching?"

Bij het 1:1 traject krijg je 6 online/ of fysiek sessies met mij, compleet gericht op zaken waar jij tegen aanloopt, doelen en dromen. De cursus Pubers en jij : bewust ouderschap is een zelfstudie traject met tal van zaken die je elke keer wanneer je het weer even nodig heb op kunt frissen.

‘’Ik wil heel graag meedoen met de cursus, maar ik kan het niet betalen.’’

Je kunt ook in termijnen betalen! Lukt het je dan nog steeds niet, moet je er geld voor lenen of kun je na de investering geen boodschappen meer doen? Dan is dit niet jouw moment. Stuur me een DM of mail, ik denk graag met je mee over hoe je de cursus (over een tijd) wél kan betalen!