Voor jongeren

1:1 coaching

Ben zo blij dat jij hier bent. Je bent waarschijnlijk op deze pagina beland omdat je op zoek bent naar een positieve verandering in het leven van jouw kind. Ik probeer de juiste vragen te stellen om te horen wat nu een blokkade vormt, te luisteren naar wat het kind soms tussen de regels door zegt. Ik zal samen onderzoeken wat het kind nodig heeft om daar te komen waar het kind zelf wilt. Geen bullshit of gepamper. De inzichten zullen heel waardevol zijn om de eerste stappen te zetten...

Ieder kind en dus ook iedere coachingstraject is weer anders. Ik vind het inspirerend om kinderen te laten ervaren dat zij de regie hebben over hun persoonlijke ontwikkeling. Als bonusmoeder weet ik dat er soms flink wat hobbels op je pad komen, die steeds weer een mooie kans bieden om opnieuw nog meer in verbinding te raken met je kind en jouw zoon of dochter nog beter te leren begrijpen. 

Waarbij professional coaching jou als ouder en je kind bij kan ondersteunen?

 • Omgaan met boosheid, angsten, verdriet en piekeren
 • Omgaan met scheiding van ouders
 • Het verhogen van de motivatie
 • Het krijgen van meer zelfvertrouwen
 • Het ombuigen van negatieve naar positieve gedachten
 • Het vergroten van de weerbaarheid
 • Kwaliteiten ontdekken
 • Regie nemen over eigen persoonlijke ontwikkeling
 • Leren ontspannen en het verminderen van stress

Werkwijze

Mijn contact met jongeren, ouders, en instanties is altijd vanuit de overtuiging dat kinderen willen leren, groeien en er willen zijn. Negatief gedrag is slechts een signaal dat er iets in het leven van het kind niet lekker loopt en het is aan ons om dat te zien. In de puberteit gebeurt er veel op sociaal, emotioneel en fysiek gebied bij jongeren. Deze veranderingen hebben impact op de ontwikkeling van het kind in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Zijn er op dat moment of in het verleden vervelende omstandigheden in de omgeving van het kind aanwezig, dan kan het voorkomen dat zij naast het universele pubergedrag nog ander ingewikkeld gedrag laten zien.  Een voorbeeld kan zijn dat zij een periode niet meer willen leren, groeien of zichtbaar zijn. 
Het is mijn kracht om op dat moment te zien wat er nodig is waardoor vrijwel elke jongere die tijdelijk vastloopt of dreigt vast te lopen, niet lekker in zijn vel zit en niet in contact komt met ouders of leerkrachten weer in beweging komt. Tijdens mijn coaching wordt het zelfvertrouwen, de identiteit en de motivatie van jongeren weer opgebouwd en we werken samen toe naar een wens of doel van het kind. 


Geen ingewikkeld gedoe, maar een fijne aanpak die bestaat uit positieve gesprekken met veel begrip, betrokkenheid, humor, respect én met genoeg spreekwoordelijke peper!


Mogelijkheden contactmomenten:

Fysieke contactmomenten
De coachgesprekken kunnen plaats vinden (buiten) of vanuit mijn praktijk.


Online contactmomenten
Wanneer jongeren fysiek tijdelijk uit beeld verdwijnen, zijn zij online vaak wél aanwezig. Via Skype, WhatsApp en Face-time behoort het online coachen van een jongere tot een van de mogelijkheden. 

Vooraf aan het coachtraject bespreken we met elkaar de mogelijkheden en voorkeuren van de fysieke en de online coachmomenten. 


*De resultaten van online coachen zijn zeer goed en effectief gebleken. Jongeren zijn online goed bereikbaar, het gesprek is op een moment dat voor hen uitkomt, het gevoel dat zij hulp nodig hebben en anders zijn wordt snel minder of verdwijnt en het vermindert stress doordat een vraag sneller wordt beantwoord. Dit alles heeft een positief effect op de resultaten van het coachtraject en het behalen van hun doelen.

 

Contact met de omgeving
Tijdens een coachtraject wordt er samen met de jongere ook gekeken naar zaken die spelen in zijn of haar omgeving waarbij ik kan ondersteunen. Denk hierbij aan school, vriendschappen, het gezin, sportvereniging, financiën, justitie.

Resultaten

Vrijwel elke jongere komt met de benadering en aanpak die ik hen bied weer in beweging en vindt hierdoor zijn of haar motivatie terug om te willen ontdekken wat hij of zij leuk vindt in het leven. De jongere leert vervolgens tijdens een coachtraject om daar de juiste stappen voor te zetten en behaalt uiteindelijk meerdere doelen die bijdragen aan een mooie toekomst. 

Met mijn aanpak leer ik jongeren die vastlopen door bijvoorbeeld moeilijke leefomstandigheden, een trauma of puberteit problematieken om zich weer te herpakken en om toch door te zetten een wens of doel te bereiken. Angstige jongeren treden hierdoor weer meer naar voren, gefrustreerde jongeren ervaren meer rust en overzicht, boze jongeren leren woorden verbinden aan hun gevoelens en ongemotiveerde jongeren zullen hun kwaliteiten ontdekken en een eigen weg in slaan. 

De mooie resultaten die jongeren keer op keer behalen komen tot stand door een open en oordeelvrije benadering zonder ingewikkeld gedoe. De coaching heeft een fijne aanpak die bestaat uit gesprekken met veel begrip, betrokkenheid, humor, respect én met genoeg spreekwoordelijke peper!  Jongeren voelen zich hierdoor oprecht gezien, gehoord en geliefd waardoor zij zich durven te openen en aan de slag kunnen gaan met én voor zichzelf.

Wat zijn de kosten?

Tarieven voor jongeren tot 23 jaar:

Coachpakket1 (5 contactmomenten) - €325,-

Coachpakket 2 (10 contactmomenten) - €620,-

Coachpakket 3 (15 contactmomenten) - €900,-
* 1 contactmoment duurt 45 minuten.

Ik biedt coachtrajecten vanaf 5 contactmomenten aan. Na jarenlange ervaring in het samenwerken met jongeren en ouders is zij ervan overtuigd dat je pas impact maakt wanneer er meerdere gesprekken plaatsvinden.

Na een eerste online kennismaking bepalen we samen welk coachpakket het beste bij jouw hulpvraag past om nieuwe doelen en resultaten te kunnen bereiken. 

Note: Jongeren en ouders kunnen naast de coachgesprekken ook kiezen voor een contactmoment via WhatsApp. De ervaring leert dat dit middel ontzettend goed kan werken om in gesprek te komen met zowel kind als ouder. Gevoelens en gedachten die diep of gevoelig liggen komen via dit middel sneller ter sprake. Hierdoor kom je sneller tot de kern van het probleem én tot de oplossing.
Een andere positieve bijkomstigheid aan deze manier van contact is dat er kortere lijntjes zijn en daardoor voor een (puber)kind meer overzicht. En dit gegeven zorgt weer voor snellere en effectievere resultaten op zowel de korte als langere termijn!

Voorbeeld hulpvragen

 • Het vinden van motivatie voor school.
 • Je hebt vervelende dingen gezien of mee gemaakt in je leven en het lukt je op dit moment niet om de juiste keuzes te maken voor een betere toekomst.
 • Je voelt je onzeker over je uiterlijk en over of je 'het' allemaal wel (aan) kan.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor jouw gezin of familie maar komt hierdoor soms ook voor ingewikkelde keuzes te staan.
 • Gevoelens van onrechtvaardigheid in combinatie met autoriteit.
 • Je zit in de knoop met jezelf over jouw gevoelens in de liefde.
 • Identiteitsontwikkeling; wie ben ik, wat wil ik en waar ben ik goed in?
 • Gedragsmoeilijkheden.
 • Gevoelens en emoties die in de weg zitten om goed te kunnen functioneren op school, thuis of in de maatschappij.

Reiki

En voor jouw jongeren is er een extra optie: Reiki.

Reiki, een alternatieve geneeswijze die het zelfhelend vermogen stimuleert, biedt een aanvullende dimensie aan het coachingstraject. Mikao Usui, de herontdekker en grondlegger van Reiki, heeft een methode ontwikkeld waarbij handoplegging met universele energie wordt toegepast. Deze techniek, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen, helpt bij het herstellen van blokkades in het lichaam.

Een Reikibehandeling bevordert totale ontspanning en kan op diverse manieren bijdragen, zoals het verminderen van gevoelens van onzekerheid, hoog sensitiviteit, spanning, lage weerstand, slaapproblemen of buikpijn. Ervaring leert dat soms zwijgen en louter ervaren een krachtige manier is om het helende vermogen te benutten.

Hoe verloopt zo'n behandeling? We beginnen met een kennismaking waarin we bespreken wat je met de sessie wilt bereiken, hoe je je aan het einde wilt voelen, en of er specifieke lichamelijke klachten zijn. Daarna mag je ontspannen op de behandeltafel liggen onder een warme deken, je ogen sluiten, en luisteren naar rustgevende muziek. Gedurende de Reikibehandeling voel je mijn handen soms op specifieke plekken van je lichaam en soms erboven.

Belangrijk om te weten: een Reikibehandeling is een alternatieve behandelmethode en vervangt géén bezoek aan de dokter. Het vormt een aanvulling op het coachingstraject en kan een waardevolle bijdrage leveren aan het welzijn van jouw kind.