Ik vermoed dat mijn puber drugs gebruikt

Wil je weten of jouw kind gebruikt? Pubers vertellen niet altijd alles over hun vrijetijdsbesteding, dus het is mogelijk dat je niet zeker bent of jouw kind ooit drugs heeft gebruikt. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om erachter te komen over de algemene kenmerken drugsgebruik.

Lees meer »

MIJN KIND HEEFT GEEN VRIENDEN

Een van de meest verrassende zorgen onder ouders is wanneer hun kinderen weinig vrienden hebben. En daarom een grote hulde aan de ouders die onvermoeibaar hebben gestreden om hun kinderen aan te moedigen om vrienden te maken. Jullie inzet is bewonderenswaardig, want het kan hartverscheurend zijn om te zien dat je kind wat meer hulp nodig heeft bij het aangaan van vriendschappen dan andere.

Lees meer »

PRATEN MET JE PUBER - 7 TIPS OM MET JE PUBER IN GESPREK TE KOMEN EN TE BLIJVEN

Een waardevol gesprek voeren met je puber kan soms voelen als een ware uitdaging. Je herkent het vast wel: je kind lijkt geen zin te hebben om te praten en begint al te zuchten voordat je ├╝berhaupt je vraag hebt gesteld. Of nog uitdagender, sinds de puberteit reageert het enkel met oneliners als 'gaat wel' en 'weet ik niet'. En toch zijn er belangrijke onderwerpen die besproken moeten worden: uitgaan, drank en drugs, het gebruik van smartphones of gamegedrag, seksualiteit, schoolprestaties, en de verdeling van taken in huis. In dit artikel delen we niet alleen enkele algemene tips om het gesprek aan te gaan met je puber, maar we gaan ook dieper in op de essentie van elke tip.

Lees meer »